Maurice de Hond staat in groot medisch vakblad: ‘Laat de critici maar komen’
VIDEOOpiniepeiler Maurice de Hond maakt vandaag zijn debuut in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Samen met een longarts beschrijft hij in het belangrijkste medische vakblad van Nederland hoe het coronavirus zich ook via microdruppels verspreidt.

Marcia Nieuwenhuis 7 sep. 2020
Laatste update: 18:29
140
4
ADVERTENTIE

KLIK HIER!
Vandaag publiceert de 72-jarige De Hond zijn eerste wetenschappelijke artikel over corona in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG). Het artikel ‘Virustransmissie bij Covid-19: een rol voor de aerosol’ gaat over de rol van microdruppels bij de verspreiding van het coronavirus. 

Lees ook (3)

PREMIUM
Kunnen we na het gedram van Maurice de Hond dan nu eindelijk door?
Lees meer
Eerste auteur van het artikel is longarts en onderzoeker Hans in ’t Veen van het Rotterdamse Franciscus Gasthuis & Vlietland. Hij is de eerste Nederlandse medicus die publiekelijk de invloed van aerosolen aan de orde stelde bij de verspreiding van het coronavirus. Opiniepeiler en sociaal geograaf Maurice de Hond, die uitgroeide tot het boegbeeld van de mensen die af willen van de 1,5 meterregels, is de tweede auteur. Ook ventilatie-expert Atze Boerstra schreef mee. Het artikel van het drietal is ‘peer reviewed’ voor publicatie, zo laat In ‘t Veen weten. Dit houdt in dat het officieel beoordeeld is door vakgenoten en de toets der kritiek heeft doorstaan om in het wetenschappelijke tijdschrift te komen. 
— Lees op www.ad.nl/binnenland/maurice-de-hond-staat-in-groot-medisch-vakblad-laat-de-critici-maar-komen~a985afa5/

Advertisement