Bijna 10 jaar oud, maar nog steeds natuurlijk erg relevant. Je gaat het pas zien als je het doorhebt schreef Johan Cruijf lang geleden. Zo is het ook met innovatie(management). .. spijtig genoeg.

Food4Innovations (NL) - ir. Wouter de Heij

Gijs van Wulfen, auteur van het boek Nieuwe Producten Bedenken, en zijn 10 adviezen. (beetje illegaal gekopieerd van : Innovatief Organiseren, de volgende keer zal ik weer zelf creatief zijn)

1. We weten niet wat we willen met innovatie.

Het bedenken van nieuwe productideeën gebeurt ad hoc. Vaak pas op het moment dat een probleem zich openbaart. De omzet zakt plotseling. Of een nieuwe concurrent betreedt onverwachts de markt. Dan is de vraag: wat nu? ‘Tom Poes verzin een list’ wordt het credo. Op die momenten wordt ook pas duidelijk dat het beschikbare strategische businessplan weinig houvast biedt of richting geeft aan innovatie. Geven wij er de voorkeur aan om defensief nieuwe producten te bedenken om onze positie op de huidige markt te consolideren? En de ‘corebusiness’ veilig te stellen? Of gaan wij offensief op zoek naar nieuwe productideeën die slechts raken aan onze huidige markten om nieuwe groeimarkten…

View original post 1,311 more words