Zolang de officiele voedingsadviezen niet al te perfect zijn (en niet gehaald worden). Zolang de gemiddelde Nederlander nog niet heeft gehoord van #softpaleo. Zolang de richtlijnen 2025 die ik in 2016 schreef nog niet gemeengoed zijn. Zolang Ralph Moorman’s boeken of die van Tim Nokes nog niet op elk nachtkastje ligt. Zolang heeft het geen zin om over personilised foods te praten. En onderzoek doen naar deze n=1 heeft geen zin zolang er over de grote lijnen nog zoveel discussie is.

Het Paleo Perspectief

goldberg_rube

Triomfantelijk toeteren de media het van de daken. Of wat je eet goed of slecht voor je is, is een hoogstpersoonlijke aangelegenheid. Het is allemaal veel ingewikkelder dan we dachten. Mensen zijn unieke sneeuwvlokjes, die allemaal een persoonlijk, taylor made menu nodig hebben om überhaupt een kans te hebben zonder noemenswaardige gezondheidsproblemen de vijftig te halen. De één kan niet tegen tomaten, de ander niet tegen vlees, een derde neemt zonder het te weten een voorschot op een dialyse-abonnement of strippenkaart voor de amputatiekliniek door bananen te eten. In de toekomst kunnen we dit soort biologische discriminatie voorkomen door simpelweg een staaltje van de darmflora te maken en aan de hand daarvan gerichte voedingsadviezen te geven. Melden de kranten. Dus.

Print

Aanleiding voor deze vergaande conclusies en hallelujah-voorspellingen is een op zich aardig Israëlisch experiment dat twee dagen geleden werd gepubliceerd in Cell. Onderzoekers Eran Segal en Eran Elinav van…

View original post 779 more words