Column De toekomst van de landbouw is wél NatuurInclusief!

27 aug 2020, 9:38
Alex Datema Land- en tuinbouw
Deel dit artikel:

Fotocredits: ‘Coca-Cola Christmas truck’, W_Minshull
Melkveehouder en voorzitter van BoerenNatuur.nl Alex Datema reageert op een artikel waarin de feitelijke incoherentie van kringlooplandbouw, het concept waarmee minister Schouten hoopte de Nederlandse boer een nieuw vergezicht te bieden, aan de orde wordt gesteld. Kort samengevat luidt zijn stelling: het begrip is niet strict rationeel bedoeld, maar draagt – net als Coca-Cola – een gevoel over waar tussen bewoning en recreatiegebieden werkende Nederlandse boeren wel degelijk mee uit de voeten kunnen.
Kijk, ik ben geen wetenschapper, geen econoom en al helemaal geen ecoloog maar slechts een melkveehouder die al bijna 30 jaar probeert boer te zijn in steeds wisselende omstandigheden. Vanuit dat perspectief wil ik toch reageren op het artikel van Dick Veerman over de landbouwgedachten van Henk Breman op Foodlog.

Wat ik betoog is dus geen wetenschappelijk verhaal maar een mening gebaseerd op waarnemingen, ervaringen en gedachten. Ik wil ingaan op drie zaken waar Breman, volgens mij, de plank volledig misslaat: kringlooplandbouw, ratio versus emotie en de waarden waar de landbouw voor kan staan.
— Lees op www.foodlog.nl/artikel/de-toekomst-van-de-landbouw-is-wel-natuurinclusief/allcomments/

Advertisement