Welkom op ons blog!

Klimaatverandering is in 2008 opgezet door Dr Bart Verheggen, docent aard- en klimaatwetenschappen aan Amsterdam University College. Vanaf 2012 doen ook Jos Hagelaars, Hans Custers en Bob Brand enthousiast mee met bloggen. Wij twitteren gezamenlijk als @KlimaatVeranda. U kunt ons bereiken via de knop “Contact”.

Ieder van ons schrijft op persoonlijke titel. Wel proberen we er gezamenlijk voor te zorgen dat we een zorgvuldig beeld van de wetenschap schetsen, met aandacht voor de risico’s die verbonden zijn aan klimaatverandering, alsmede voor de nuances en onzekerheden die er altijd zijn in de wetenschap. Als team bewaken wij de kwaliteit van blogstukken door voor publicatie een interne ‘review’ te houden, waarbij we kritiek op elkaars schrijfsels niet schuwen.

Wij schrijven over verschillende facetten van klimaatverandering: de basale wetenschap, recent onderzoek, wetenschapscommunicatie, het publieke debat, de rol van de media, zogenaamd “sceptische” argumenten, actuele gebeurtenissen, etc. Veel van onze blogs raken aan het snijvlak tussen klimaatwetenschap en maatschappij. We proberen de wetenschappelijke kennis in begrijpelijke termen te duiden en van context te voorzien. Onder “categorieën” of d.m.v. van een zoekopdracht kunt u blogs vinden over specifieke onderwerpen.
— Lees op klimaatverandering.wordpress.com/bart-verheggen/