Er wordt gelukkig in Nederland ook goed onderzoek gedaan naar Voeding en Gezondheid. Al meer dan tien jaar ben ik fan van de groep van professor Frits Muskiet. Bijna automatische ben ik daarom ook dr. Remko Kuipers gaan volgen. Remko heeft het boek Het Oerdieet geschreven, en is gepromoveerd op het onderwerp. Op zijn blog publiceerde hij onderstaande stuk over Cholesterol:

Cholesterol – wat is dat nou?

In een blog die ik onlangs ergens las over cholesterol werd me weer duidelijk hoe ongrijpbaar de relatie tussen voeding en gezondheid voor veel mensen, zelfs voor mensen die zich oprecht in de materie verdiepen, nog steeds is. Daarom zal ik een aantal blogs wijden aan hele basale onderwerpen. In de eerste plaats: cholesterol.

Wat is cholesterol.

Cholesterol is een bepaalde soort vet. Eieren, maar ook vlees en zuivel zijn de belangrijkste bronnen van cholesterol. Dit cholesterol wordt in onze darm opgenomen…

View original post 941 more words