IJsvrij voor het virus?
Geplaatst op 07 februari 2021 • Aanpassing 11 seconden geleden door maurice
Geschreven door Maurice de Hond

Samenvatting van het artikel
De komende twee weken met winterpret zal impact hebben op de verspreiding van het virus en de ontwikkeling van de cijfers. Is de Britse variant bestand tegen de kou? Wordt code Zwart code Wit en wat is de invloed van de verkiezingen?

Lees volledig artikel
Leestijd: 7 minuten
Twee weken sneeuw- en ijsplezier
De komende twee koude weken zullen op meerdere manieren een impact hebben op relevante ontwikkelingen rondom deze coronacrisis. Er gaan een aantal zaken duidelijk veranderen en als je daar niet op voorbereid bent, dan slaat zeker de verwarring toe. Bovendien zorgt deze koude ervoor dat de mogelijkheid groter wordt om cijfers nog gevarieerder te interpreteren dan tot nu toe het geval is.

Vandaag is er een sneeuwstorm, wordt er niet getest en gevaccineerd en zullen weinigen hun huis verlaten. De komende week wordt er wel veel zon verwacht, waarbij er door de strenge vorst ‘s nachts veel water zal dichtvriezen, er nog veel sneeuw blijft liggen en ook veel mensen naar buiten zullen gaan. Op twee manieren gaat dat impact hebben. Het menselijk gedrag wordt anders dan normaal. (En dit keer waarschijnlijk ook nog anders dan bij voorgaande vergelijkbare situaties, zoals 10 jaar geleden, toen er geen lockdown was). En ook de kansen voor het virus om zich te verspreiden zal anders zijn dan als de temperatuur tussen de 5 en 10 graden schommelt.
— Lees op www.maurice.nl/2021/02/07/ijsvrij-voor-het-virus/

Advertisement