ROTTERDAM – Aanhoudend strenge coronamaatregelen, nieuwe oprukkende virusvarianten en een trage start van het vaccinatieprogramma: erg veel vrolijke berichten zijn er niet. Toch gloort er voorzichtig licht aan het einde van de tunnel, nu het voorjaar dichterbij komt. Want het virus gedijt minder goed naarmate het warmer wordt.

Covid-19 lijkt namelijk het meest huis te houden tijdens het traditionele ’griep- en verkoudheidsseizoen’, dat doorgaans van de herfst tot het vroege voorjaar duurt. Volgens viroloog Ab Osterhaus is het besmettingsrisico dan vooral hoger omdat mensen meer binnen en dichter op elkaar zitten in bedompte ruimtes. Onze weerstand is dan ook iets lager, stelt Jaco van Wezel van Weeronline. „Kou, harde wind, temperatuurwisselingen en een gebrek aan vitamine D omdat we minder zonlicht binnenkrijgen maken ons vatbaarder.”
— Lees op www.telegraaf.nl/nieuws/713906424/lente-helpt-in-strijd-tegen-corona