Wees geen wetenschapper in oorlogstijd!
Geplaatst op 02 november 2020 • Aanpassing 5 uur geleden door maurice
Geschreven door Maurice de Hond

Bij het Sociaal Geografisch Instituut van de UVA heb ik mijn opleiding gehad. Ik heb daar zelfs 5 jaar mogen werken, waarvan de helft als wetenschappelijk medewerker. Voor zowel de personen (zoals Prof. de Vries Reilingh als Prof. Heinemeijer en vele anderen) als het werk van die collega’s had ik groot respect. We hadden veel boeiende discussies over de bevindingen van elkaars werk. Juist door de verschillende invalshoeken van collega’s kwam je zelf verder. Het opende je ogen. Soms realiseerde je je dat je een verkeerde afslag was ingegaan en andere keren brachten ze je op een idee, waarmee je nog verder kwam dan je al was.

In mijn werk sindsdien heb ik veel van wat ik geleerd heb, zowel inhoudelijk als intellectueel, goed kunnen gebruiken. Maar ook was ik in staat om beter kennis te nemen van het wetenschappelijk werk in andere vakgebieden. (Daar dank ik de Universiteit en de medewerkers voor, maar zeker ook de Nederlandse belastingbetaler, die dat mogelijk maakten als kind van ouders die door de armoede waarin ze opgroeiden, amper de lagere school hebben mogen afmaken.)

— Lees op maurice.nl/2020/11/02/wees-geen-wetenschapper-in-oorlogstijd/

Advertisement