Altijd besmettelijk bij positieve coronatest? Dat wordt nu onderzocht

Hatixhe Raba en Francien Yntema
redacteur Binnenland en redacteur Wetenschap
Stuur een email naar Hatixhe Raba en Francien Yntema
Kan iedereen die positief test op corona anderen besmetten? Of draagt een deel van de mensen zo weinig virus bij zich dat dat praktisch onmogelijk wordt? Naar die prangende vragen wordt wereldwijd onderzoek gedaan. In Nederland start het Erasmus MC nu samen met de GGD’s een onderzoek om daar meer zicht op te krijgen.

Internationaal is discussie over de tests die moeten vaststellen of iemand corona heeft. Zo waarschuwen bijvoorbeeld wetenschappers van de universiteit van Oxford dat een deel van de mensen die positief test niet meer in staat is om anderen te infecteren. Het gaat dan over de zogeheten PCR-test die vaststelt of er genetisch materiaal van het virus aanwezig is in monsters uit bijvoorbeeld de neus en keel.
— Lees op nos.nl/artikel/2347589-altijd-besmettelijk-bij-positieve-coronatest-dat-wordt-nu-onderzocht.html

Advertisement