Schaal maar gewoon op, GGD
Rosanne Hertzberger
15 augustus 2020

Het is augustus. Er is bijna geen maand waarin er minder mensen grieperig zijn en snotteren. De omstandigheden zijn buitengewoon ongunstig voor corona: we begeven ons voornamelijk in de open lucht met de ramen zo ver mogelijk open, de scholen zijn dicht, kantoren zijn rustig. Andere verkoudheids- en griepvirussen wachten rustig af tot de R weer in de maand zit. En zelfs nu loopt het bij een kleine opleving al over de randen. In juli konden GGD’s in Rotterdam en Amsterdam het bron- en contactonderzoek niet langer meer volhouden.

… …

Schaal maar gewoon op, het zal moeten, want de maatschappij moet door. Straks hopen we dat tieners weer gewoon zoals vanouds een dertigtal contacten hebben op een dag, of zestig, omdat de scholen weer opengaan. We willen weer opgeleid worden, naar stage en college, naar concertzalen, naar kerk/sjoel/moskee, naar festivals, verjaardagen, bruiloften, begrafenissen. We willen door met ons leven. Daarvoor zijn we met zijn allen voor een belangrijk deel afhankelijk van het functioneren van de GGD. Die organisatie kan zich geen enkele misstap, geen enkele verrassing, en geen excuus meer veroorloven.

— Lees op www.nrc.nl/nieuws/2020/08/15/schaal-maar-gewoon-op-ggd-a4008859

Advertisement