Gommers vindt nieuwe maatregelen niet nodig: ’Toename besmettingen komt door vele testen’
Updated Gisteren, 19:35
Gisteren, 18:53 in BINNENLAND

MIDDELBURG – Diederik Gommers is op vakantie in Zeeland en de arts en intensive care-baas signaleert een weinig secure naleving van de coronaregels bij Duitse toeristen. Nederlanders doen het beter, zegt Gommers tegen Omroep Zeeland.

Diederik Gommers, die hier op archiefbeeld het eerste vaatje Hollandse Nieuwe in ontvangst neemt samen met Ernst Kuipers, stoort zich aan het gedrag van vakantievierders – maar ziet geen reden voor meer maatregelen.Ⓒ HOLLANDSE HOOGTE / ROBIN UTRECHT
De voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care was met zijn zeilboot in Middelburg aanbeland. „Ik wil niet negatief doen, maar ik kreeg het idee dat onze oosterburen minder goed op de hoogte waren van onze regels”, zegt hij tegen Omroep Zeeland.

„Ik was op bezoek bij de Hema. Daar waren veel toeristen en die hielden zich totaal niet aan de afspraken. Ik wist niet hoe snel ik naar buiten moest komen.”

Nederlanders doen het wat beter. Het was een van de eerste keren dat Gommers weer in een winkelgebied kwam. Dat beviel niet zo. „Ik ga voortaan zorgen dat ik ergens in m’n zak een mondkapje heb, of er nou wel of geen bewijs voor is.”

Toename besmettingen: ’Nog geen stijging ic’s’

Ook Gommers heeft meegekregen dat het aantal besmettingen van het coronavirus oploopt. Ondanks zijn chagrijn over de halsstarrigheid van winkelend publiek – tegen de aangegeven richting in lopen, geen 1,5 meter afstand – vindt hij de cijfers geen reden voor nieuwe maatregelen.

„Op dit moment is daar geen aanleiding voor. We zien geen toename van het aantal mensen in ziekenhuizen en ook niet op de intensive cares. Dus dat gaat goed. Het aantal besmette mensen neemt toe, maar dat komt doordat we extra testen.”

BEKIJK OOK:
Topdrukte bij Brabantse teststraten corona: ’Helemaal volgeboekt’
Wel moeten we ’op de hoede’ blijven, aldus Gommers – en ons, in tegenstelling tot Duitse toeristen, aan de regels houden.
— Lees op www.telegraaf.nl/nieuws/1172068655/gommers-vindt-nieuwe-maatregelen-niet-nodig-toename-besmettingen-komt-door-vele-testen