In het boek Sapiens boog de Israëlisch historicus, filosoof, futuroloog en transhumanist Yuval Noah Harari zich over het verleden, in Homo Deus over de toekomst en in zijn nieuwste boek 21 lessen voor de 21ste eeuw laat hij zijn licht schijnen over het heden. Wat zijn de uitdagingen van onze tijd? Hoe beschermen we onszelf tegen een nucleaire oorlog, ecologische rampen en technologische bedreigingen? Wat is de oorzaak van de opkomst van populisten als Donald Trump? Hoe weren we ons tegen fake news? Moeten we ons voorbereiden op een nieuwe wereldoorlog? Wat moeten we denken van het opkomend nationalisme? Vragen de mondiale problemen die op ons afkomen om andere politieke systemen? Is het een goed idee dat we onze data overdragen aan enkele grote commerciële spelers, of wordt het tijd om het eigendom van data te reguleren? En wat wordt de grote nieuwe wereldmacht, Amerika, Europa of China? In 21 lessen voor de 21ste eeuw beantwoordt Yuval Noah Harari de 21 meest urgente vragen van onze tijd. Althans, hij stelt vooral de urgente vragen voor de 21ste eeuw waarvoor we de antwoorden proberen te vinden en geeft daarbij zijn visie. Een zoektocht naar hoe wij ons als mens, als organisatie en als samenleving moeten verhouden tot de huidige technologische en sociale ontwikkelingen.
— Lees op koneksa-mondo.nl/2018/08/31/yuval-noah-harari-21-lessen-voor-de-21e-eeuw-video/

Advertisement