Food4Innovations (NL) - ir. Wouter de Heij

Lees om te beginnen onderstaand FD artikel.

De paar mensen die mijn blogje volgen kennen mijn opinie natuurlijk. Ik ben geen fan van het topsectoren beleid. Ik heb altijd voorspeld dat er geen extra innovatie (nieuwe bedrijven, extra banen, etc.) zou komen uit dit beleid dat 6 jaar geleden is uitgerold in Nederland. Deze ochtend schrijft ook het FD daar (eindelijk!) over.

“als we lang geleden gevraagd hadden wat mensen nodig hadden, dan zouden we betere paarden als antwoord gekregen hebben”. “Maar goed dat outsiders -en niet Kodak- met de digitale camera ontwikkeling doorgegaan zijn”. “Hoe doet Microsoft het op tablets en smartphones”. “Waar is Nokia?”. etc.

De gedachte van onze overheid om aan kennisinstellingen en aan de usuals suspects (lees de klassieke multinationals) te vragen wat de ‘innovatie’ behoeftes zijn EN ‘hoe dit dan geregeld moet worden’ is een fundamentele en klassieke fout. Korter kan ik niet zijn…

View original post 509 more words