Food4Innovations (NL) - ir. Wouter de Heij

Internationaal zijn er de nodige slimme mannen (sorry, ik ken weinig vrouwen op dit terrein) met een PhD titel, MD or MSc achtergrond die onderzoek doen naar (soft)paleo of low-carb voedingspatronen en daarover (wetenschappelijk) publiceren en keynote lezingen geven. In Nederland denk ik gelijk aan Frits Muskiet en Remco Kuipers, internationaal denk ik als eerste aan Tim Noakes (Real Meal Revolution, Banting diet), Robert Lustig (de anti-suiker professor),  Michael Pollan (eigenlijk een natuurkundige wetenschapsjournalist) en de Andreas Eenfeldt, MD (Diet Doctor).

Ook als we echter wat verder teruggaat in de tijd dan is Loren Cordain zeker de paleo ‘godfather’. Historischer is het correcter om te stellen dat de echte ‘godfather’ meer dan 200 jaar leefde : William Banting. Om het echter praktisch te houden gebruik ik de theorie van Cordain als  ‘echte Paleo’ theorie (en ja daar kan je een flink debat over houden).

Terwijl…

View original post 368 more words